Παραλία Ληστής: Πεντακάθαρα νερά και φυσική ομορφιά

Η παραλία Ληστής βρίσκετε 69 χιλιόμετρα Νότια του Ηρακλείου, ανάμεσα στον Κερατόκαμπο και τον Τσούτσουρο, για να κατέβεις στην παραλία, θα πρέπει να διασχίσεις μια απότομη πλαγιά. Αυτό ίσως είναι και ο λόγος που δεν την επισκέπτεται αρκετός κόσμος και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, παρότι τα τελευταία χρόνια συζητιέται πολύ το όνομα της.

Με την παραλία του Ληστή λοιπόν, θα αρχίσουμε μια σειρά από αφιερώματα μέσα από το kritivoice.gr για τις παραλίες της Κρήτης μας, με του Ληστή μπροστάρη λόγω της επιβλητικής ομορφιάς της.

Το κατέβασμα της πλαγιάς δεν είναι δύσκολο, αλλά αξίζει και τον κόπο να το κάνεις, το αποτέλεσμα θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή. Ο Ληστής, είναι μια πολύ μικρή και ανοργάνωτη παραλία, με φυσική ομορφιά, με πεντακάθαρα ρηχά και όχι απότομα νερά. Η άμμος μέσα και έξω από τη θάλασσα, δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση χαλάρωσης και απόλαυσης.

Του ληστή το σπήλιο

Στους τεράστιους βράχους της παραλίας, μπορείς να κάνεις απίστευτες βουτιές, με ένα τεράστιο βράχο στα Ανατολικά να κλέβει την παράσταση, όπου και φημολογείται ότι ήταν ο βράχος του ληστή, εξού και το όνομα της παραλίας. Ο ληστής ήταν ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Ο μεγάλος βράχος, έχει 4 μικρά συνεχόμενα σπήλαια όπου φαίνονται πως είχαν κατοικηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *