Μη δίνεις χώρο και χρόνο όπου δεν το εκτιμούν

Αφορμή για το σημερινό άρθρο… Ένα παγκάκι στα Χανιά Κρήτης

Συχνά ξεχνάμε πολύ εύκολα πόσο σημαντικό είναι το να περνάμε χρόνο με άλλους ανθρώπους. 

Φαίνεται ότι ξεχνάμε ανθρώπους που κάποτε είχαμε δίπλα μας, τους στηρίζαμε και μας στήριζαν, όμως… σίγουρα πάντα υπήρχε κάποιος λόγος, είτε ήμασταν κοντά τους από συμφέρον, είτε είχαμε κάποιο αμοιβαίο κοινό που μας ένωνε.

Πολλές φορές η απομάκρυνση μας με τους ανθρώπους δεν έχει να κάνει με συμπεριφορές, αλλά και με την κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι κατά καιρούς. Όλοι “περνάμε φάσεις”

Το γεγονός ότι το ξεχνάμε μπορεί να αποτελέσει την έναρξη συγκρούσεων. Οι άνθρωποι αρχίζουν να απομακρύνονται επειδή δεν αισθάνονται ότι τους εκτιμούν. Η εύρεση μιας καλής ισορροπίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο κόσμος στον οποίο ζούμε ευνοεί την ταχύτητα και την παραγωγικότητα. Λόγω αυτού, μπορεί να αγχωνόμαστε όταν περνάμε χρόνο με φίλους αντί να δουλεύουμε. Ωστόσο είναι σημαντικό να σταματήσουμε και να σκεφτούμε την αξία που δίνουμε στο χρόνο.

Μερικές φορές οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους για να μας συναντήσουν. Άλλες φορές «βρίσκουν» χρόνο για να μας συναντήσουν. Όταν κάνουν κάτι τέτοιο, ξέρετε ότι σας προσφέρουν το καλύτερο δώρο. Οι στιγμές αυτές έχουν αξία. Μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που μας είναι πολύτιμες. Μας βοηθούν επίσης να δημιουργήσουμε συναισθηματικές συνδέσεις με τους άλλους.

Αυτή είναι η μπογιά που χρησιμοποιούμε για να δώσουμε χρώμα στη ζωή μας. 

Πόσο αξίζει μία ώρα από το χρόνο σας;

Οι άνθρωποι μας λένε συχνά «σ’ αγαπώ» και «είσαι σημαντικός/ή για μένα» περνώντας χρόνο μαζί μας. Ο καλύτερος τρόπος να απαντήσουμε είναι να τους προσφέρουμε κι εμείς το χρόνο μας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η καλύτερη επένδυση θα είναι πάντα ο χρόνος που αφιερώνουμε στους φίλους και στην οικογένειά μας. Μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά για να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με τους άλλους. Να θυμάστε, ο χρόνος δεν σταματάει να κυλάει.

Φωτογραφία: Σοφία Καλούδη

kritivoice

Βρείτε μας στο facebook: kritivoice.gr και πατήστε μου αρέσει για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα σημαντικά θέματα.

Στείλτε μας τις δικές σας φωτογραφίες

email: kritivoice@gmail.com 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *