Άδεια τα πλοία από και προς το λιμάνι Ηρακλείου

Άδεια φεύγουν και φτάνουν τα πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου με την κίνηση των επιβατών να έχει πέσει κατακόρυφα. Ο κορωνοϊός αλλά και τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωσή του, έχουν σαφώς επηρεάσει την επιβατική κίνηση, τουλάχιστον κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα δύο πλοία της γραμμής, ο αριθμός των επιβατών δεν ξεπερνά εδώ και τρεις ημέρες τα 100 άτομα. Εκατό δηλαδή άτομα το πολύ στο πλοίο της ΑΝΕΚ και άλλα τόσα στο πλοίο των Μινωικών Γραμμών. 

Επίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των φορτηγών που διακινούνται μέσω των δύο πλοίων της γραμμής, δεν ξεπερνά τα 200.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού λαμβάνεται ειδική μέριμνα ώστε η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών να γίνεται χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός ενώ στους κοινόχρηστους χώρους των πλοίων, οι επιβάτες κρατούν την προβλεπόμενη απόσταση ο ένας από τον άλλον. 

Τέλος, στο πλαίσιο μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού, έχει απαγορευθεί ο κατάπλους κρουαζιερόπλοιων αλλά και η άφιξη ιδιωτικών σκαφών αναψυχής από το εξωτερικό όπως επίσης και η αποβίβαση των επιβατών τους. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *